Spune ce gandesti tu, nu ce gandesc altii pentru tine!

Cuvintele din titlu sunt zilnic pe buzele elevilor de clasa a 12-a in aceasta perioada si din ce in ce mai intens in cea care va urma. Pentru multi elevi este un adevart chin faptul ca in fiecare zi dupa 6 ore stat in scoala trebuie sa mearga acasa si sa mai faca inca cel putin 4 ore de variante pentru bacalaureat. Multi dintre elevi prefera sa le ia gata rezolvate de pe internet si sa mearga pe urma la scoala ca niste elevi constiinciosi ce sunt cu ele rezolvate, si pe buna dreptate ca i inteleg. Daca sistemul de invatamant ar fi altfel cosntruit, pe alte principii poate ca elevii s-ar duce cu o alta satisfactie la scoala si fara variante de bacalaureat rezolvate pe internet.
Rezolvarile ca rezolvarile dar indata vine si admiterea din 2009, cea foarte mult trambita si de multi cu sufletul la gura asteptata. Atunci multi isi vor primii lauri dupa 4 ani de munca, sau multi vor fi admisi cu medii mari si cu capul gol…din ce cauza? fie ca vin de la un liceu slab dar unde se dadeau note exagerat de mari, sau fie ca au copiat de au rupt la bac iar pe urma se dau mari cat de destepti sunt ei.
Oricum nu va faceti prea multe griji ca dupa 2 luni din primul an de facultate, cei care au ajuns pe nedrept acolo, se vor lasa unul cate unul de facultate, imi amintesc cum a fost la mine, cand peste 50% din studentii de anul I au renuntat la facultate de prin ianuarie maxim.
Bafta tuturor ce vor da BAC-ul si multa rabdare cand se vor afisa rezultatele la bacalauratul din 2009.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: