Spune ce gandesti tu, nu ce gandesc altii pentru tine!

Experimente la CERN

Conform celor de la PROTV cercetarii de la CERN nu au reusit sa prinda primele doua raze de protoni, dar nu se dau batuti, astazi in jurul orei 13 va avea loc cea de a-3-a incercare.

CERN incearca sa recreeze explozia aflata la originea Universului cu ajutorul celui mai mare accelerator de particule din lume (Large Hadron Collider/ LHC).

Potrivit AFP, coliziunile de particule vor avea loc in tunelul circular cu o lungime de 27 de kilometri construit de specialistii CERN, (Centrul European de Cercetare Nucleara) la o adancime de 100 de metri sub frontiera dintre Franta si Elvetia, la periferia orasului Geneva.

Cercetatorii vor incerca sa identifice, in cadrul experimentului, bosonii Higgs , particule subatomice, instabile, numite si „ale lui Dumnezeu”. Acestea sunt cruciale pentru intelegerea fizicii actuale si multi le-au studiat fara sa le fi vazut vreodata.

Articol preluat de pe www.stirileprtov.ro

Fotografii de la CERN:

CERN poze
LHC CERN
CERN Fotografii

Anunțuri

Comments on: "Experimente la CERN" (1)

  1. cozma zoltan said:

    Nu sunt un fizician ca sa pot spune prea multe despre acest experiment.Dar ma tem ca nici acei savanti nu pot prezice exact ce se intimpla dupa ciocnire.Probabil nu o sa se intimple nimic in urmatorii 5-10-20 100 de ani,dar dupa aceea cine stii ce se intimpla.Ma tem ca v-a avea efecte negative dupa un numar mare de ani.Am urmarit un documentar pe national geografi la care spuneau ca cel mai periculos factor care ar putea distruge tera in totalitate suntem noi oamenii si au dreptate.Nu observati si vara cerul senin nu mai are culoarea de altadata acel albastru pe care il vedeam cind eram copil si asta acum doar vreo 20 de ani in urma.Parerea mea e ca ne jucam cu necunoscutu ceea ce nu e bine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: